Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier

0
8605
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier

Peste 300 de brazi si material lemnos de circa 15.000 lei, confiscati in doar doua zile de politistii clujeni, in urma unor actiuni pentru combaterea delictelor silvice. Patru barbati sunt cercetati pentru furt si taiere fara drept de arbori, iar alti 13 au fost amendati pentru transport ilegal de lemn.

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj a intensificat actiunile pentru prevenirea si sanctionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier, mai frecvente in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna. Totodata, actiunile desfasurate pe raza intregului judet au vizat si transporturile ilegale de material lemnos si de pomi de Craciun. S-a avut in vedere si depistarea persoanelor care taie, fara drept, arbori, in vederea comercializarii ilicite.

Politistii din cadrul Sectiei 8 Politie Rurala Huedin au confiscat, de pe raza localitatilor Calatele si Poiana Horii, circa 120 de brazi, in valoare de peste 3.500 lei, detinuti si comercializati fara indeplinirea conditiilor legale si circa 30 de metri cubi de material lemnos, de esenta rasinoase, in valoare de circa 8.000 lei. In urma controalelor efectuate, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010.

De asemenea, politistii au surprins, in flagrant delict, patru barbati, care taiau ilegal brazi. Fata de cei patru, cu varste cuprinse intre 16 si 62 de ani, se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunilor de furt si taiere fara drept de arbori.

Trei conducatori auto, care transportau brazi nemarcati si fara acte de provenienta, au fost depistati de politisti pe raza localitatii Floresti, respectiv pe raza localitatii Gilau. Acestia au fost sanctionati contraventional, conform prevederilor Legii 171/2010. Cei aproximativ 40 de brazi, au fost confiscati si predati ocolului silvic.

Politistii din cadrul Sectiei 9 Politie Rurala Campia Turzii au depistat pe DJ107N, in comuna Baisoara, un autovehicul cu care se transportau circa 10 metri cubi de lemn, de esenta rasinoasa, fara documente de transport. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional, iar materialul lemnos, in valoare de peste 6.000 lei, a fost confiscat.

Politistii din cadrul Sectiei 4 Politie au identificat in trafic, pe Calea Floresti, din Cluj-Napoca, doi barbati, din judetul Alba, care transportau peste 160 de brazi, fara documente de provenienta. Acestia au fost sanctionati contraventional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Politistii clujeni continua actiunile de prevenire a faptelor care aduc atingere fondului forestier. Totodata, vor fi intensificate controalele pe linia comercializarii materialului lemnos, dat fiind faptul ca din data de 15 decembrie a.c. este permisa vanzarea pomilor de Craciun in locuri amenajate pe raza judetului si in piete.

De asemenea, politistii continua verificarea vehiculelor semnalate ca transportand lemn prin intermediul „Radarului padurii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.