VIER PFOTEN Romania cere autoritatilor, mass-media si populatiei sa dea dovada de obiectivitate in ceea ce priveste analiza situatiei animalelor fara stapan

Adoptii Caini
Fundatia pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN Romania solicita autoritatilor, mass-media si populatiei sa dea dovada de obiectivitate in ceea ce priveste analiza situatiei cainilor fara stapan si sa nu se lase antrenate in actiuni de instigare la violenta impotriva acestora.

„VIER PFOTEN Romania: Este de neinteles cum este posibil ca un cotidian national de renume sa se lase antrenat intr-o serie de actiuni orientate evident impotriva animalelor fara stapan, pierzand din vedere linia informativ-obiectiva pe care trebuie sa o aiba massa-media.

Pentru a mentine obiectivitatea ar mai trebui precizat ca situatia actuala a animalelor a fost creata din mai multe motive precum:

* refuzul administratiei de a aplica metoda sterilizarii, vaccinarii, deparazitarii si returnarii pentru gestionarea animalelor fara stapan, metoda recomandata inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii; aceasta metoda are avantajul ca pe langa stoparea cresterii numarului de animale, produce schimbarea comportamentului acestora prin modificarile hormonal-metabolice si scade riscul ca animalele sa poata transmite boli prin tratare si vaccinare; dovezi despre rezultatele pozitive ale proiectelor de sterilizare pot fi lesne gasite nu doar in alte tari ci si in Romania, in orasele in care administratia locala a ales aceasta solutie pentru gestionarea animalelor fara stapan;
* indiferenta populatiei care abandoneaza pe domeniul public animalele de companie si puii proveniti de la acestea si refuza sterilizarea;
* indiferenta populatiei si a administratiei in ceea ce priveste modul de depozitare a deseurilor menajere;

De asemenea, cand se vorbeste despre numarul total de muscaturi inregistrate intr-o perioada de timp, acestea ar trebui defalcate in muscaturi produse de animale cu stapan si fara stapan, astfel incat sa se poata observa ca in majoritatea cazurilor proportia este aproape egala.

In egala masura, sugeram analizarea situatiilor in care animalele sunt victime ale agresiunii oamenilor si care nu pot fi justificate ca autoaparare, precum si solicitarea opiniei unor specialisti in etologie, psihologie etc.

In ceea ce priveste gasirea unor mijloace eficiente, reale si durabile de rezolvare a situatiei animalelor fara stapan, organizatiile non guvernamentale au inaintat institutiilor Parlamentului Romaniei un proiect cu solutii concrete, proiect aflat in prezent in dezbatere in cadrul comisiilor legislative de specialitate.

Dorim sa informam ca animalele fara stapan nu pot consitui un pericol pentru desfasurarea summit-ului NATO asa cum se vehiculeaza in mod nerealist de catre lideri de opinie prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa.

Consideram aceste actiuni o incercare deliberata de influentare a opiniei publice si a institutiilor Parlamentului. ”

Despre VIER PFOTEN in Romania

Biroul din Romania al VIER PFOTEN a fost infiintat in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfasurate pana in prezent se afla „Caini pentru oameni”, „Copii invata sa protejeze animalele”, infiintarea si logistica pentru clinica mobila din Romania (proiect dedicat animalelor fara stapan), proiectul destinat reabilitarii gradinilor zoologice din Romania si campania „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?”

Despre VIER PFOTEN

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde in lume animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata, pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii si care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *