Andreea Marin Banica: Haideti sa colectam deseurile selectiv!

Vedeta tv s-a declarat o sustinatoare a campaniei de colectare selectiva a deseurilor in cadrul unei campanii organizate de asociatia „Mai mult verde”. Andreea Marin BanicaAndreea Marin Banica

„Surprize-surprize”. Nu la TVR, ci la Palatul Parlamentului, acolo unde Andreea Marin Banica a pledat joi cauza colectarii selective a deseurilor. Nu singura, ci impreuna cu prietenii de la asociatia „Mai mult verde”, in frunte cu Dragos Bucurenci. Gazda: presedinta Comisiei de Mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu.

„Mi s-a intamplat sa traiesc o parte din viata intr-o alta parte de lume unde lucrurile se fac verde. Mi-ar placea ca acel loc de lume sa fie si acela in care va creste copilul meu, sa fie Romania, pentru ca aici este taramul in care vreau sa creasca. Am fost preocupata de problemele legate de sanatate si nu am facut nimic verde pana in clipa in care Dragos Bucurenci mi-a facut aceasta invitatie”, a spus Andreea Marin Banica, care apoi a povestit ceea ce a facut ea: i-a scris primarului de sector in care locuieste pentru a-i cere sa amplaseze in zona in care locuieste containere speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor. A primit raspuns dupa doua-trei zile. Raspunsul: containerele au fost amplasate. „Ma intreb cate persoane au primit insa raspuns la scrisoarea lor”, a adaugat vedeta tv.

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu a amintit in cadrul discutiei faptul ca potrivit unei initiative legsilative care mai trebuie sa treaca doar de votul Camerei Deputatilor, functionarii publici vor fi obligati sa colecteze selectiv deseurile.

Media de colectare seleciva in municipiile din cadrul tarilor Uniunii Europene a fost de 21%. In Romania insa ea nu a depasit un procent.

Anul trecur asociatia „Mai mult verde” a organizat o campanie de a convinge cetatenii sa trimita scrisori primarilor pentru a le cere ca in cartierele lor sa fie amplasate containere separate pentru hartie, sticla si plastic. 2.000 de astfel de scrisori au fost trimise in 2009, iar pentru 2010 tinta este de circa 5.000 pe lista destinarilor intrand acum si parlamentarii.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *