Animale pe cale de disparitie mor in Golful Mexic din cauza deversarii de petrol

0
769

Specii rare de testoase, pasari, pesti si delfini sunt toti grav amenintati de una dintre cele mai grave deversari de petrol din istorie, in Golful Mexic.animale pe cale de disparitie

Jackye Carroll se plimba pe o plaja din Golful Mexic, in SUA, cand a dat peste o testoasa moarta. Nisipul era patat cu sangele animalului, care ii curgea din nas si de sub burta. Testoasa, din specia pe cale de disparitie Loggerhead, era moarta.

„Traiesc aici de 20 de ani si nu am vazut niciodata o testoasa moarta pe plaja”, spune femeia.

Acesta nu este insa singurul caz. Turistii de pe litoralul statului Mississippi au raportat peste 30 de intamplari de acest fel. Marti dimineata au fost descoperite opt testoase moarte in Pass Christian, iar luni alte noua.

Institutul Sea Mammal Studies din Gulfport, aflat la 10 minute distanta de plaja, a efectuat diverse teste asupra animalelor. Institutul este specializat in studiul si tratamentul delfinilor, testoaselor si altor vietati marine si are inclusiv o morga. Printre animalele de la morga sunt 23 de testoase moarte zilele acestea, din specii pe cale de disparitie: Loggerhead, Leatherhead si Kemp’s Ridley.

Dr. Moby Solangi a declarat ca vor efectua necropsii pentru a vedea daca mortile testoaselor au legatura cu catastrofa petroliera din Golful Mexic. Acesta a subliniat insa ca sunt mult mai multe decese decat in mod normal. Solangi are doctorat in efectele petrolului asupra vietii marine, insa nu dorea sa se ocupe in realitate de un astfel de eveniment tragic.

Institutul se pregateste sa combata efectele deversarii de petrol si sa trateze pasarile si mamiferele care vor fi afectate. Solangi este ingrijorat in special de soarta celor 5.000 de delfini care traiesc in Golf. Este sezonul lor de nasteri, cand vin langa tarmuri, exact acolo unde este imensa pata de petrol.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.