Animalele afectate de deversarea de petrol din Golful Mexic se ingramadesc pe coastele SUA

Cel putin 783 de pasari, 353 de testoase si 41 de mamifere au murit in Golful Mexic, de cand a inceput deversarea de petrol, in luna aprilie.animalele si deversarea

Precum oamenii care fug dintr-o cladire in flacari, rechinii si alte animale marine care sufera din cauza deversarii de petrol se refugiaza din Golful Mexic catre zonele de coasta.

Locuitorii sunt martorii unei panorame incredibile: rechini, delfini, crabi, pisici de mare, pesti, pasari, toate sosesc cu sutele langa plajele din Florida, Alabama, Mississippi, Texas si Lousiana.

Pasari imbibate in petrol se tarasc prin mlastini, de unde nu mai ies niciodata.

Cercetatorii sunt foarte ingrijorati, intrucat aceste migratii fac speciile mai vulnerabile la pradatori. Aglomeratia, mai ales la pesti, poate duce la moartea lor in masa, din cauza lipsei de oxigen.

“Pestii, rechinii, testoasele incearca sa iasa din aceasta apa care nu mai este potrivita pentru ei, ei simt asta”, a declarat biologul marin Larry Crowder, de la Duke University.

Potrivit International Bird Rescue Research Center, au murit cel putin 783 de pasari, 353 de testoase si 41 de mamifere de cand s-a deversat petrolul in Golful Mexic, in luna aprilie.

Pe 15 iunie a fost gasit mort si un casalot, iar autoritatile investigheaza acum daca petrolul este cauza decesului sau.

Animalele victime in urma acestui dezastru sunt mai putine decat in cazul altor deversari majore de petrol, care au avut loc in trecut. Dezastrul ecologic provocat de Exxon Valdez in 1989 a dus la moartea a peste 250.000 de pasari si a 2.800 de vidre, de exemplu.

Expertii spun insa ca marimea petei de petrol din Golf, precum si substantele folosite sa inlature petrolul din apa, schimba toata situatia, aceasta devenind cu mult mai rea decat Exxon Valdez.

Anumite substante au facut ca petrolul sa se desparta in particule minuscule si sa se scufunde, iar pestii cred ca sunt de mancare. Aceast fenomen va duce la probleme pe termen lung, intrucat toxinele se vor misca in lantul nutritiv.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente