Animalele din Galapagos, pe cale de disparitie

0
790

Speciile unice de animale ce locuiesc in Insulele Galapagos, precum pinguini, foci, iguane care inoata si pasari care nu zboara, sunt amenintate din cauza schimbarilor climatice, dupa cum arata cercetatorii citati de Reuters.
foca
Animalele si plantele din aceasta zona s-ar putea confrunta cu numeroase amenintari datorate aparitiei unor noi specii de animale, care si-au schimbat habitatul din cauza modificarilor climatice sau din cauza aparitiei unor noi boli, a scaderii cantitatii de mancare si a cresterii nivelului apelor.

„Daca vrem ca biodiversitatea unica din Galapagos sa existe pe viitor va trebui sa o ajutam sa se adapteze la schimbarile climatice”, a declarat Emily Pidgeon, de la Conservation International, care a organizat workshop-ul despre impactul incalzirii globale asupra biodiversitatii din insulele Pacificului.

Insulele Galapagos, situate la circa 1.000 de kilometri distanta fata de coasta Americii de Sud, sunt insule vulcanice, cat si casa a numeroase specii de animale.

Una din speciile cele mai afectate este foca cu blana, care poate fi amenintata cu disparitia daca numarul pestilor scade, acestia fiind principala sursa de hrana.

Pinguinii de Galapagos ar putea fi nevoiti sa-si gaseasca noi locuri in care sa se fereasca de pradatori, intrucat au nevoie de spatii in care sa-si depuna ouale si sa se apere de soare.

Si recifele de corali sunt in primejdie, fiind afectate de schimbarile climatice si de ploile acide, in timp ce incalzirea apelor determina pestii din Pacific sa isi schimbe habitatul inspre nordul arhipelagului Galapagos.

Iguanele din Galapagos s-ar putea infrunta cu moartea, in timp ce cormoranul se poate confrunta cu inundatiile ce distrug cuiburile.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.