Animalele din Parcul Natural Lunca Muresului, in pericol din cauza reabilitarii unui drum

Animalele din Parcul Natural Lunca Muresului, in pericol din cauza reabilitarii unui drum
Animalele din Parcul Natural Lunca Muresului, in pericol din cauza reabilitarii unui drum

Reabilitarea drumului dintre localitatile Pecica si Sanpetru German, care traverseaza Parcul Natural Lunca Muresului, pune in pericol viata animalelor salbatice, sustine conducerea administratiei parcului.

„Drumul Pecica-Sanpetru German a fost asfaltat, dar in forma actuala pune in pericol circulatia sau chiar viata multor animale salbatice. Dat fiind faptul ca strabate o zona impadurita din aria protejata, avizarea acestui proiect al Consiliului Judetean Arad a fost conditionata de limitarea stricta a vitezei pe acest sector, la 50 km/h, si facilitarea deplasarii animalelor salbatice dintr-o parte in alta a caii de acces. In momentul de fata, pe acest drum se circula fara restrictii de viteza iar subtraversarile pentru reptile si amfibieni, mentionate in acordul de mediu, nu au fost introduse in proiectul tehnic al lucrarii. In plus, de o parte si de alta au fost montate parapete care impiedica traversarea drumului de catre mamiferele mari”, declara directorul parcului, Paul Hac.

Administratia Parcului si Consiliul Stiintific au solicitat beneficiarului amplasarea imediata a unor limitatoarelor de viteza si a unor indicatoare, precum si gasirea unei solutii tehnice care sa rezolve problema traversarii drumului de speciile mentionate mai sus.

Potrivit reprezentantilor administratiei parcului pe un drum similar, respectiv cel care traverseaza Padurea Ceala, se inregistreaza anual accidente in care sunt implicate animale salbatice, respectiv cerbi sau caprioare. In lipsa unor limitatoare artificiale de viteza si a indicatoarelor specifice, nu doar animalele au de suferit, dar si pasagerii sau soferii autovehiculelor pot fi pusi in pericol.

Proiectul are avizul de la Mediu

De cealalta parte, Cristian Dragan, administratorul judetului Arad, a declarat: „Drumul dintre Pecica si Sanpetru German se afla in momentul de fata in constructie. Lucrarile sunt preconizate a fi finalizate in vara acestui an si se desfasoara in conformitate cu proiectul tehnic care a primit avizul din partea Agentiei de Protectie a Mediului. La ora actuala sunt amplasate indicatoare rutiere temporare, prevazute de legislatia rutiera pentru un drum aflat in lucru, indicatoare care obliga la reducerea vitezei”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente