Animalele fara stapan nu sunt urgente

Aproximativ 150 de iubitori de animale au pichetat marti sediul parlamentului. Inarmati cu fluiere, animale de plus si bannere, oamenii s-au adunat in Piata Constitutiei in incercarea de a atrage atentia celor de la putere, dar si opiniei publice.
animale fara stapan
Scopul manifestarii l-a reprezentat urgentarea adoptarii proiectului legislativ de modificare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, ce prevede obligativitatea construirii de adaposturi, sterilizarea si returnarea animalelor fara stapan si identificarea, inregistrarea, sterilizarea celor cu stapan. Proiectul legislativ a fost adoptat in unanimitate de Senatul Romaniei in decembrie 2007, insa de atunci este blocat la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor din cauza altor urgente.

Autoritatile, indiferente

Manifestarea i-a lasat insa indiferenti pe membrii parlamentului. Printre manifestanti au fost Marius Marinescu, initiatorul legii, si Mircea Giurgiu. “Mai degraba am fost sustinuti de cetateni decat de politicieni. Ni s-au alaturat chiar si persoanele care au avut de suferit din cauza animalelor fiindca oamenii doresc sa se rezolve aceasta situatie cat mai repede. Din pacate, parlamentarii nu ne-au luat in seama”, a declarat Aurelia Loaca, vicepresedinta a Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor.
Oamenii sustin ca vor organiza astfel de manifestari in toate marile orase in speranta ca parlamentarii vor fi sensibilizati, in cele din urma. “Daca proiectul de lege nu va fi adoptat intr-un anumit termen, acesta pica. Daca se va ajunge in aceasta situatie, vom actiona comisia in justitie. Populatia trebuie sa inteleaga ca toti suntem vinovati de faptul ca animalele fara stapan se gasesc la tot pasul. Iar acesta este rezultatul nepasarii noastre si mai ales a guvernantilor”, a adaugat Loaca.
Din statisticile Serviciului Public de Salubritate Craiova, in oras sunt peste 2.000 de caini fara stapan. “Modificarea actualei legi ar fi benefica pentru controlul acestor animale, care sunt lasate in strada. Cei care detin aceste patrupede trebuie sa raspunda de ele. Sa nu se mai intample ca in prezent, cand asociatiile vin la stabilimentul de la Facai, iau animalele, dupa care le lasa la voia intamplarii in oras”, a afirmat Dan Petre, director tehic la SP Salubritate Craiova.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente