ANRE va primi bani europeni pentru realizarea programelor de eficienta energetica

0
350
ANRE are punct de informare privind eficienţa energetică
ANRE va primi bani europeni pentru realizarea programelor de eficienta energetica
ANRE va primi bani europeni pentru realizarea programelor de eficienta energetica

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica au semnat luni, 28 octombrie, contractul de finantare aferent proiectului ‘Planurile Nationale de Actiune in domeniul Eficientei energetice – Analiza SWOT a rezultatelor’, in valoare de 389.296 de lei, potrivit unui comunicat al ANRE.

‘Proiectul are ca scop realizarea unei analize SWOT cu privire la Planurile Nationale de Actiune in domeniul Eficientei Energetice nr. 1 si 2, formularea unor recomandari pentru intocmirea Planului nr. 3 si respectiv pentru realizarea Legislatiei primare si secundare’, se arata in comunicat.

Se prevede astfel cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 aferente sectorului eficientei energetice.

‘Proiectul va contribui la cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor ce vor fi disponibile in perioada de programare 2014-2020 pe sectorul eficienta energetica prin identificarea si promovarea, in cadrul celui de-al treilea Plan National de Actiune in domeniul Eficientei Energetice, a unor directii de actiune corecte si coerente, care sa contribuie la indeplinirea conditionalitatilor ex-ante impuse Romaniei pentru urmatoarea perioada de programare. Valoarea proiectului este de 383.296,91 lei si va avea o durata de 4 luni’, mai spun reprezentantii ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.