Apa de 150 milioane de euro

PET-uriConsiliul Judetean (CJ) Dolj a aprobat ieri un proiect finantat prin fonduri de la Uniunea Europeana privind alimentarea cu apa si evacuarea apelor uzate pentru noua localitati mari din judet. Valoarea totala a acestor investitii, asigurate prin programul operational sectorial de mediu, se ridica la aproximativ 150 de milioane de euro, iar localitatile in care se implementeaza proiectul sunt Bailesti, Calafat, Calarasi, Craiova, Dabuleni, Filiasi, Poiana Mare si Segarcea.

Banii de la Uniunea Europeana sunt destinati extinderii retelelor de alimentare cu apa, amenajarii unor statii de epurare si de pompare a apelor, reabilitarii unor statii existente si extinderii retelelor de canalizare. Masterplanul pentru realizarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare este structurat pe o perioada de 30 de ani, respectiv sase etape de realizare a investitiilor.

Craiova primeste, potrivit programului de investitii, o suma totala de 37,8 milioane de euro. Aceste fonduri sunt destinate reabilitarii statiei de tratare de la Isalnita, reabilitarii a 34 de kilometri de retea de alimentare cu apa, extinderii retelei de canalizare a municipiului cu 68 de kilometri si amenajarii unor statii noi de pompare a apelor uzate.

“Craiova primeste 37 de milioane de euro. Mie suma mi se pare mica. As vrea sa sprijinim orasul mai mult si sa marim aceasta suma”, a declarat consilierul judetean Ionel Pana in sedinta in care CJ Dolj a aprobat proiectul respectiv. Acesta a apreciat ca suma alocata Craiovei este nedreapta, dat fiind faptul ca jumatate din populatia judetului traieste in municipiu.

“Acest masterplan, ca si cel de deseuri, se contureaza greu. De la 250 de milioane de euro a ajuns la 208, pe urma la 177 si apoi la 150, si asta pentru ca a venit Uniunea Europeana, prin Ministerul Mediului, si a taiat din aceasta suma”.

Mirela Guta – Tg-Jiu

Sursa : Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente