Apele Antarcticii gazduiesc o superbacterie, care rezista la orice antibiotic

0
476
Apele Antarcticii gazduiesc o superbacterie, care rezista la orice antibiotic
Apele Antarcticii gazduiesc o superbacterie, care rezista la orice antibiotic

Oamenii de stiinta suedezi au descoperit in apele Antarcticii o superbacterie, care rezista la orice antibiotic, acest lucru facand din ea o potentiala arma bilogica extrem de periculoasa.

Este vorba de un tip de Escherichia coli, care contine o enzima rezistenta la orice antibiotic, scrie New Scientist.

Enzima se numeste ESBL si a fost identificata in toate probele preluate din apa de catre cercetatorii de la Universitatea Uppsala din Suedia. Bacteria care contine aceasta enzima poate fi mai periculoasa decat cele mai cunoscute bacterii, precum stafilococul auriu. Asta deoarece genele pot fi preluate de catre mai multe specii de bacterii, crescand incidenta infectiilor rezistente la medicamente.

Acest tip de enzima este comuna in bacteriile din organismele umane, iar studiul celor de la Univeristatea Uppsala a descoperit ca aceste concentratii de bacterii rezistente au fost mai mari in apropierea statiilor de epurare. Unele statii de epurare din Antarctica au inceput sa transporte materiile fecale, pentru incinerare, dupa ce bacteriile au fost identificate in apropiere.

Cercetarile recente arata ca bacteriile pot supravietui in salbaticie. Pinguinii din apropierea statiilor chiliene au fost verificati si nu prezinta enzima ESBL, insa oamenii de stiinta cerceteaza si pescarusii, pentru ca au gasit enzima periculoasa la pescarusii din Franta. Specialistii de la NewScientist sustin ca lumea intreaga ar trebui sa fie ingrijorata de aceasta descoperire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.