Apicultorii romani, nemultumiti de normele de venit stabilite de autoritati

Apicultorii nu sunt de acord cu impozitul din agricultura
Apicultorii romani, nemultumiti de normele de venit stabilite de autoritati
Apicultorii romani, nemultumiti de normele de venit stabilite de autoritati

Apicultorii romani sunt nemultumiti de normele de venit stabilite de autoritati pentru impozitare, in conditiile in care asociatiile de profil nu au fost consultate pentru stabilirea acestora in functie de veniturile obtinute.

„Impozitarea a venit pe nepusa masa. S-a rezolvat in trei zile. Parerea noastra este ca nu a avut loc un dialog cu formele asociative, sa se vada clar de unde pornim, de la ce nivel si ce nivel de impozitare trebuie stabilit. Am aflat ulterior ca s-a pornit de la un nivel de venit de trei milioane de lei pe familia de albine, ori anul trecut nu s-a facut nici de un milion de lei”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea.

Acesta a precizat ca impozitarea s-a stabilit la un nivel de venit net de 70 de lei, pentru apicultorii care detin intre 50 si 100 de familii de albine, iar peste peste 100 de familii de 98 de lei.

„La oaie, de exemplu, daca aveau peste un anumit efectiv, nivelul de venit scadea progresiv, la noi insa creste. Mi se pare aberant sa se impoziteze acel nivel de venit, respectiv 70 si 98 de lei, cu 16% plus 5,5% la fondul de sanatate. Am vorbit cu un secretar de stat si mi-a promis ca va creste nivelul de impozitare de la 50 de familii de albine la 75 de familii, iar acel nivel de venit va scadea si va reprezenta doar 9 lei pe familia de albine, de la 11 lei, respectiv 15 lei pentru la cei care au peste 100 de familii, bani in care se regasesc cotele de impozitare. Cred ca 9 lei ar fi convenabil si multumitor, pentru ca este valoarea sub cea a unui kilogram de miere” , a spus Fetea.

Normele de venit pentru impozitare in agricultura, aprobate de Guvern, au fost modificate, acestea urmand sa fie analizate saptamana viitoare in comisiile de specialitate din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *