APM Covasna sustine ca peste 90% din rampele de deseuri din judet au fost inchise

Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Covasna sustine ca peste 90% din rampele de deseuri care trebuie inchise pana la data de 16 iulie au sistat depunerea si au incheiat contracte cu firme specializate pentru transportul deseurilor, transmite corespondentul NewsIn.
rampe de deseuri
“Comunitatile locale s-au ocupat de rezolvarea problemelor gunoiului menajer, care trebuie transportat la cele doua rampe care vor mai functiona pana in anul 2017, si anume Targu-Secuiesc si Sfantu-Gheorghe”, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul APM, Catalin Morar.

Potrivit reprezentantilor APM, pana in prezent aproximativ 92% din rampe sunt inchise si exista mijloacele necesare pentru a realiza aceasta operatiune. Contractele de salubritate au fost incheiate cu trei operatori autorizati din judetul Covasna.

In viitor, la nivelul judetului Covasna va fi infiintat un depozit ecologic de deseuri, pe o suprafata de aproximativ 16 hectare, intre localitatile Moacsa si Let, iar unitatile administrativ teritoriale din judetul Covasna au intreprins demersurile in vederea constituirii unei asociatii care va implementa si gestiona un sistem judetean de management integrat al deseurilor.

Toate gropile de gunoi neconforme trebuie inchise pana la data de 16 iulie, in caz contrar Romania risca penalitati pentru fiecare zi de intarziere.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente