Apple a brevetat un ecran tactil care include celule fotovoltaice pentru alimentare

Apple a brevetat un ecran tactil care include celule fotovoltaice pentru alimentare
Apple a brevetat un ecran tactil care include celule fotovoltaice pentru alimentare

Ideea de a utiliza o celula fotovoltaica de mici dimensiuni pentru alimentarea unui telefon mobil nu este deloc noua, Sagem si Puma lansand un featurephone cu aceasta facilitate inca din 2010. Prea slabe pentru a fi niste surse de incredere pentru incarcarea unei baterii de telefon, panourile fotovoltaice sunt insa analizate si testate in continuare de diverse companii, si conform unui brevet recent aprobat, si Apple ar intentiona sa dezvolte candva un astfel de produs.

Acesta nu este primul brevet Apple care vizeaza alimentarea solara, compania avand deja in portofoliul sau designul unui panou fotovoltaic integrat intr-un panou tactil. De data aceasta, nou aprobatul brevet descrie un panou fotovoltaic integrat direct in ecranul unui telefon mobil, iar acesta poate fi folosit chiar si in cazul ecranelor flexibile.

Brevetul Apple descrie o solutie tehnologica suficient de flexibila care permite incorporarea unuia sau mai multor panouri fotovoltaice suprapuse direct sub stratul tactil capacitiv. Conform descrierii, solutia este viabila atat in cazul ecranelor rigide cat si a celor flexibile, si permite chiar adoptarea unor solutii mai ingenioase. Astfel, celulele fotovoltaice ar putea fi pozitionate invers, cu partea activa catre interior, iar lumina ar fi adusa in zona activa a acestora cu ajutorul unor micro-oglinzi parabolice sau a unei retele dese de fibra optica.

La fel ca in cazul oricarui alt brevet, nimic nu ne poate garanta ca acest produs va deveni realitate in viitorul apropiat. Ideea de a folosi insa suprafata mare a unui ecran este interesanta, si speram ca Apple sau orice alt producator ar putea finaliza un astfel de produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *