Apple ofera reciclare gratuita a produselor sale, la nivel mondial

Apple ofera reciclare gratuita a produselor sale, la nivel mondial
Apple ofera reciclare gratuita a produselor sale, la nivel mondial

Apple ofera reciclarea produselor sale in mod gratuit, la nivel mondial, si a inclus chiar produse realizate de terti – cum ar fi telefoane mobile si PC-uri – in programul sau din unele tari.

Compania a anuntat pe pagina sa reproiectata de responsabilitate fata de mediu ca magazinele de retail Apple vor primi inapoi produse Apple pentru „reciclare gratuita, responsabila”.

Un purtator de cuvant al Apple a confirmat, luni, faptul ca programul va fi disponibil la nivel mondial.

Anuntul, facut inainte de Ziua Pamantului, ofera carduri de magazin cadou – daca vechiul produs se dovedeste a fi reutilizabil – pentru a fi utilizate in cazul efectuarii de noi achizitii din magazinele Apple online si din cele fizice. Daca produsul nu poate fi reutilizat, Apple il va recicla, fara niciun cost pentru utilizator.

Compania a declarat, pe site-ul sau web, ca a realizat programe de reciclare in orase si campusuri universitare in 95% din tarile in care produsele sale sunt vandute, redirectionand 191 milioane kg de echipamente de la gropile de gunoi, incepand cu anul 1994. De asemenea, Apple a colectat si reciclat echipamente si de la alti furnizori.

In cadrul noului program, compania se ofera, in functie de tara, sa recicleze si baterii Apple pe langa telefoanele mobile, si chiar computere si ecrane de la alti furnizori, fara vreun cost pentru utilizatori. Exista variatii in functie de tara, insa fiecare magazin Apple de retail va prelua, cel putin, produsele Apple pentru reciclare gratuita si responsabila, a scris purtatorul de cuvant al companiei intr-un email.

In Australia, spre exemplu, Apple ofera reciclare gratuita clientilor si micilor companii, pentru computere, monitoare, dispozitive iPod si iPad, precum si telefoane mobile si periferice de la orice producator, cu o limita de maximum un computer, un monitor si un echipament periferic computer, in timp ce in Brazilia si Costa Rica Apple ofera reciclare gratuita doar electronicelor Apple.

Apple a semnat cu contractori din diverse tari pentru a administra si a gestiona programul si pentru a recicla echipamentul nedorit. In China si alte cateva piete din Asia, Apple colaboreaza cu Li Tong Group pentru reciclarea produselor folosite.

„Credem ca trebuie sa fim responsabili pentru fiecare produs Apple, in fiecare etapa de utilizare”, a declarat Lisa Jackson, vicepresedinte privind initiativele de mediu. Luni, compania si-a actualizat site-ul web, pentru a include cele mai recente informatii cu privire la initiativele sale de mediu. Fiecare dintre centrele de date ale companiei, spre exemplu, este alimentat integral din surse de energie solara, eoliana si geotermala, a declarat Jackson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *