Aproape 400 de brutari amendati

In perioada 26-27 octombrie, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a painii si a produselor de panificatie.brutarii

Astfel, au fost controlati 501 operatori economici, constatandu-se abateri la 399 dintre acestia. A fost verificata o cantitate de 136 de tone de produse, din care 46 de tone nu se incadrau in prevederile actelor normative in vigoare. Pentru abaterile constatate, comisarii ANPC au oprit definitiv si retras de la comercializare 250 kg de paine si produse de panificatie, in valoare de 1.000 de lei, produse improprii consumului uman, iar 61,7 tone, in valoare de 103.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea neconformitatilor constatate.

Totodata, s-au aplicat 285 de amenzi contraventionale, insumand 823.800 de lei si 114 avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Cele mai multe probleme constatate au fost legate de modificari organoleptice ale painii, dar si legat de vanzarea de produse expirate. O alta problema a fost lipsa etichetei sau etichetarea incompleta, astfel incat consumatorul sa nu poata face alegerea corecta.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentRahat cu iarba verde
Articolul următorDLL incurca etichetele

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente