Aproape toate pasarile native in Hawaii, in pericol de disparitie

0
808

Populatia nativa de pasari din Hawaii este pe cale de disparitie, potrivit unui raport federal.
pasari pe cale de disparitie
O treime din pasarile amenintate ale Statelor Unite se afla in Hawaii, spune raportul guvernului. 31 de pasari hawaiene sunt listate drept pe cale de disparitie.

„Acesta este epicentrul extinctiilor si aproape-extinctiilor”, spune John Fitzpatrick, directorul Cornell Lab of Ornithology, care a ajutat la realizarea studiului. „Hawaii este in pragul unui dezastru ecologic”, avertizeaza directorul.

Pasarile native in Hawaii sunt amenintate de distrugerea habitatului de catre plantele invazive si de animale introduse de oameni, precum porcii, caprele sau oile. Bolile, mai ales cele purtate de tantari, sunt o alta cauza.

Una din speciile cu risc este palila, o pasare cantatoare galbena care traieste in zonele inalte ale Mauna Kea. Populatia ei a scazut cu peste 60% de la 6.600 exemplare in 2002 la 2.200 anul trecut.

Organizatia americana Fish and Wildlife Service doreste sa incercuiasca o zona de langa Mauna Kea si sa scoata oile de acolo, pentru a oferi palilei un loc unde se poate inmulti.

Refacerea habitatului va ajuta probabil si alte pasari amenintate care traiesc in acelasi ecosistem.

Proiecte similare de conservare au functionat in National Wildlife Refuge din padurea Hakalau . Acolo, oamenii au instalat garduri, au controlat plantele invazive, au scos porcii si au plantat copaci kia si ohia.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.