Elevi ai Colegiului Tehnic de Arte si Meserii Craiova au participat la campania Romania prinde radacini

0
297

Aproape 50 de elevi si cinci profesori ai Colegiului Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brancusi” din Craiova au participat la campania „Romania prinde radacini”, proiect initiat de Realitatea TV, sustinut de Petrom, cu sprijinul „MaiMultVerde” si in parteneriat cu RNP Romsilva si CJ Dolj.
elevi la plantari
Tinerii au solicitat sprijin din partea unui om de afaceri din Craiova, partener al unitatii de invatamant, care le-a pus la dispozitie mai multe autocare pentru a ajunge in localitatea doljeana Dabuleni, acolo unde s-a deruleaza campania „Romania prinde radacini”.

In cadrul campaniei, fiecare copac plantat va purta o tablita cu numele celui care l-a sadit. Terenul, pe care vor fi plantati salcami, a fost arat si discuit in totalitate de angajatii Romsilva Dolj.

„Romania prinde radacini”, o actiune pentru regenerarea fondului forestier national, face parte din campania „Cod Verde” – programul de responzabilizare sociala lansat de Grupul Realitatea-Catavencu in octombrie 2008, care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu.

Campania se intinde pe o durata de cinci ani, cu plantari succesive primavara si toamna.

Prima etapa a actiunii ecologiste a avut loc in toamna anului trecut, cand peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieti pe suprafete insumand 15 hectare din judetele Suceava, Neamt si Bacau. Locurile de plantare au fost alese in zona unde s-au produs inundatii devastatoare in vara lui 2008, cauzate in mare parte si de lipsa padurilor.

In aceasta primavara, la reluarea campaniei, au fost plantati peste 35.000 de arbori pentru a impaduri sapte hectare de teren langa localitatea ialomiteana Suditi.

Campania va continua, pe 27 martie, cu reimpadurirea unui teren din Iasi afectat de alunecari.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.