Proiectul unui parc cu tigri din Malaezia a fost anulat de ecologisti

0
331

Conservationistii au boicotat planurile autoritatilor de creare a unui parc de tigri in Malaezia, in insula Penang, avertizand sambata ca proiectul ar fi prea scump pentru a mentine parcul si ar putea duce catre traficul ilegal de animale.
parc de tigrii
Guvernul din Penang a propus recent construirea unui parc pentru tigri, de 40 de hectare, pentru a creste turismul, foarte profitabil in nordul statului.

Dar Malaysian Conservation Alliance for Tigers a declarat ca tara are deja 40 de gradini zoologice si ca mentinerea lor este o provocare pentru autoritati.

Organizatia si-a exprimat temerile ca animalele ar putea fi vandute pentru a avea din ce sa intretina parcul.

Conservationistii au spus ca planul isi incalca obligatia de a proteja si a creste numarul tigrilor din salbaticie, informeaza Shanghai Daily. Potrivit Planului de Actiune National pentru Tigri, coridoarele de jungla vor fi protejate si autoritatile spera ca pana in 2020 vor exista 1.000 de tigri malaezieni, liberi prin salbaticie.

Vanarea ilegala si distrugerea habitatului natural de jungla au redus numarul de tigri malaezieni de la 3.000 la 500, in ultimii 50 de ani.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.