Aproximativ 160 de hectare vor fi impadurite printr-un program al Consiliului Judetean Teleorman

0
498
Aproximativ 160 de hectare vor fi împădurite printr-un program al Consiliului Judeţean Teleorman
Aproximativ 160 de hectare vor fi impadurite printr-un program al Consiliului Judetean Teleorman

Aproape 160 de hectare de terenuri degradate vor fi impadurite in toamna acestui an in judetul Teleorman printr-un program initiat de Consiliul Judetean pentru imbunatatirea calitatii mediului prin cresterea suprafetelor ocupate de vegetatia forestiera.
Vicepresedintele CJ Teleorman, Ilie Balan, a declarat luni ca a fost aprobata asocierea institutiei cu mai multe unitati administrativ-teritoriale pentru materializarea „Programului privind masurile de protectie a mediului prin cresterea suprafetelor impadurite”, care se va derula pana la sfarsitul anului 2020.

„In cadrul acestui program sunt prevazute infiintarea de pepiniere, realizarea de perdele forestiere pe drumurile judetene si comunale, impadurirea terenurilor degradate si plantarea de pomi fructiferi”, a precizat sursa citata. CJ va asigura necesarul de puieti pentru lucrarile de impadurire, totalul pentru aceasta toamna fiind de circa 795.000 de bucati.

Intre administratiile publice locale „care si-au exprimat interesul si disponibilitatea pentru impaduriri” se afla cele din Rosiorii de Vede, Videle, Gratia, Sfintesti, Viisoara, Contesti, Botoroaga, Nenciulesti si Draganesti de Vede.

Teleormanul este considerat intre zonele deficitare din tara in ceea ce priveste vegetatia forestiera, avand o suprafata impadurita de numai 5,14%. AGERPRES / (AS-Stefan Stan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.