Arsenic – posibil leac pentru leucemie

0
427

Un grup de cercetare din China sustine ca persoanele care sufera de leucemie se pot vindeca prin tratament cu arsenic, substanta cunoscuta mai ales din cazurile de otravire, noteaza Reuters.arsenic

Folosind arsenic, s-ar elimina necesitatea chimioterapiei pentru bolnavii de leucemie. „Parul nu cade, iar functiile maduvei nu sunt blocate”, spune coordonatorul studiului, Zhang Xiaowei, de la un institut din Shanghai.

Acesta a anuntat ca cercetarea viitoare se va baza pe stabilirea influentei arsenic ului asupra altor tipuri de cancer.

Pe scurt, tratamentul cu arsenic blocheaza un grup de proteine care determina evolutia cancerului in organism. In 1992, tot chinezii au remarcat ca leucemia mieloida acuta (LPA) poate fi tratata cu arsenic. Rata de vindecare a fost surprinzatoare: 90% dintre pacienti cu acest tip de leucemie s-au recuperat.

Arsenic – de la otrava la leac

Arsenicul este denumirea folosita frecvent pentru a desemna trioxidul de arsen (AS2O3). Este o otrava foarte puternica si substantele pe baza de arsenic sunt considerate deosebit de periculoase pentru mediu.

Este folosit in industrie, la fabricarea de pesticide, ca agent de decolorare pentru sticla si emailuri sau ca agent de conservare a lemnului, in farmaceutica, pentru medicamente de uz uman sau animal si in medicina, pentru tratarea cazurilor de leucemie care nu raspund la chimioterapie.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.