Buzias, polul homeopatiei internationale

0
355

In statiunea timiseana Buzias va avea loc, de astazi pana duminica, o conferinta internationala cu titlul – Doua veacuri de homeopatie -, organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si Asociatia Medicala de Homeopatie.homeopatie

Intalnirea celor mai buni specialisti din tara si din strainatate este un prilej de evaluare a homeopatiei ca stiinta in Romania, principalul obiectiv al conferintei fiind acela de a oferi raspunsuri pertinente la intrebarea daca homeopatia este sau nu solutia la suferintele umanitatii in mileniul al treilea.

„Pentru a reactiona la aceasta provocare, am invitat o serie de specialisti, din tara si strainatate. Figurile cele mai emblematice ale conferintei sunt cele ale academicianului Dumitru Dobrescu, membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, care va aborda problematica medicamentului in secolul XXI, respectiv, a doctorului Jorgos Kavouras, profesor de homeopatie clasica la Facultatea de Medicina a Universitatii „Friedrich Alexander” din Erlangen, Director de studii la Academia Internationala de Homeopatie, care va conferentia atat sambata, cat si duminica”, a declarat doctorul Ofelia Lugojan – Ghenciu, presedintele Asociatiei Medicale de Homeopatie.

In paralel cu programul stiintific, pe agenda conferintei figureaza si momente speciale, dedicate memoriei lui Christian F. S. Hahnemann, inclusiv dezvelirea unui bust care il infatiseaza pe celebrul fondator al homeopatiei, realizat de sculptorul timisorean Luigi Stefan Varga.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.