Inca un pas spre Romania curata

Echipa “Let`s Do It Romania!” va incepe cartarea (realizarea hartii gunoaielor), una dintre cele mai importante etape ale proiectului, care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaiele din arealele naturale intr-o singura zi, pe data de 25 septembrie 2010.gunoaie

Fiecare roman inscris pentru cartare reprezinta inca un pas facut impreuna pe drumul spre indeplinirea obiectivului comun – Romania curata, spun organizatorii, subliniind ca prin curatarea tarii se va stabili un nou record. Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect.

Primul judet ales pentru aceasta activitate este Cluj, fiind judetul cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi (185) prin intermediul formularului de pe site-ul letsdoitromania.ro . Actiunea va avea loc in weekend-ul 10 – 11 aprilie, iar evenimentul de cartare din Cluj va fi structurat pe doua zile.

Astfel, maine va fi organizata conferinta de presa, la care vor participa reprezentanti ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului NV 6, cat si reprezentanti ai Prefecturii Cluj Napoca, Primariei Cluj Napoca, Consiliului Judetean Cluj si Administratiei Nationale “Apele Romane”. In aceeasi zi vor fi realizate instructaje, iar voluntarii vor fi impartiti pe echipe. Cea de-a doua zi va fi dedicata cartarii propriu-zise, pentru ca, la final, sa fie trase concluziile, pe baza experientei voluntarilor de pe teren.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!”

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale, intr-o singura zi: 25 septembrie.

Modelul a plecat din Estonia, care a facut curatenie generala in martie, 2008

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente