Asigurari ministeriale: deponeul de la Ghizela va fi dat in folosinta in doua luni

0
408
Construc?ia sta?iilor de transfer ?i a platformelor de colectare a de?eurilor
Construcţia staţiilor de transfer şi a platformelor de colectare a deşeurilor
Asigurari ministeriale: deponeul de la Ghizela va fi dat in folosinta in doua luni

Deponeul ecologic de la Ghizela va fi dat in folosinta in luna iulie, a dat asigurari, la Timisoara, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a afirmat ca odata cu finalizarea acestei investitii, tarifele de depozitare a gunoiului pe care timisenii le platesc in acest moment ar trebui sa scada. (1 comentariu)
Vestea buna, la deponeul de la Ghizela se fac probe. Vestea proasta, se vor mari tarifele
Laszlo Borbely a afirmat ca, in maximum doua luni, deponeul de la Ghizela va fi dat in folosinta, ceea ce inseamna ca gunoiul din Timis nu va mai fi transportat la Faget si in alte judete.

„Consiliul Judetean finalizeaza in doua luni deponeul de la Ghizela, care va insemna costuri mai mici de depozitare pentru ca acum nu e niciun deponeu in conformitate cu normele Uniunii Europene si singurul in care se mai depune e cel din Faget, care se va inchide si el. Din iulie, cu toate aprobarile de rigoare, se poate depune in deponeul de la Ghizela”, a afirmat Borbely.
El a afirmat ca tot in luna iulie va fi finalizat si programul de gestionare a deseurilor, finantat tot din fonduri europene.
Bani pentru indiguiri in Timis
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste prevenirea inundatiilor, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a afirmat ca in acest an vor fi alocati 80 de milioane de lei pentru finalizarea indiguirilor in zonele de risc din judetul Timis. „Mai ales in ultimii doi ani am alocat sume importante pentru indiguiri si anul acesta alocam peste 80 de milioane de lei pentru a finaliza toata zona indiguita. Daca vor mai veni ploi va fi protejata acea zona. Daca adunam investitia facuta in ultimii ani, vorbim de peste 200 de milioane de lei”, a declarat Borbely. El a precizat ca acesti bani provin din cel mai mare fond de mediu pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.