De ce isi vinde Romsilva din active?

0
452
Crăciunescu (Romsilva): Aştept să se adopte noul Cod Silvic să avem un management modern al pădurilor
De ce isi vinde Romsilva din active?

„Pentru ca nu mai pot fi utilizate in activitatile curente ale regiei si pentru ca nu s-au gasit alte destinatii cu ca-racter productiv. Sunt constructii care genereaza cheltuieli pentru intretinere si reparatii curente, paza, impozite, amortismente etc.”, sustin oficialii RNP – Romsilva.
Potrivit acestora, in mare parte este vorba de constructii din categoria fostelor puncte de achizitie si centre de prelucrare a fructelor de padure, a atelierelor de prelucrare a lemnului, in care s-a inchis activitatea din ratiuni econo-mice, dar si de foste sedii de cantoane, districte si ocoale silvice care nu mai au rol in derularea activitatilor zonale curente din cauza amplasamentelor acestora pe terenuri retrocedate fostilor proprietari sau in fondul forestier proprietate a statului roman, ramas ca enclava in fond forestier privat, unele dintre ele avand o vechime relativ mare si un grad avansat de uzura.
„Deja opt active, dintr-o prima transa de 42 aprobate de catre Consiliul de Administratie al Romsilva, au fost valorificate cu o suma totala de peste 372.300 lei fara TVA”, afirma ing. Sabin Bratu, director comercial al regiei, intr-o intalnire cu jurnalistii la ocolul silvic Panciu din cadrul directiei silvice Vrancea.
Cu aceeasi ocazie, au fost vizitate si cateva imobile dintre cele aprobate spre valorificare din raza respectivului ocol silvic: cantoanele silvice Renghea, Marina (foto), Muncelu, si Tabacesti.
„In cazul acestor constructii – spunea ing. Petrica Tudose, directorul DS Vrancea – terenurile aferente lor sunt amplasate in fondul forestier proprietate publica a statului, urmand ca dupa vanzarea imobilelor sa fie concesionate noilor proprietari, dar nu mai mult de 1.000 mp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.