Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

0
705
Vrancea a pierdut 30 de mii de hectare de p?dure
Pădurile virgine de fag din România ar putea fi înscrise în Patrimoniul UNESCO

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde lanseaza miercuri, 21 mai, ora 10:00, «Respira Adanc», un proiect de educare si constientizare publica a importantei calitatii aerului.

In perioada 21 mai – 30 septembrie, proiectul isi propune sa atraga atentia publicului larg, dar si a aut

Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”
Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

oritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale sau administrative, schimbarii mentalitatii si, nu in ultimul rand, adoptarii unui stil de viata care sa asigure  pastrarea unui aer curat in marile orase.

In vederea atragerii atentiei publicului, proiectul «Respira Adanc» este reprezentat sub forma unei constructii mobile, formata din doua domuri transparente, amplaste la intersectia Bd. Magheru cu strada Anastasie Simu, si se ofera publicului o experienta senzoriala antagonica. In primul dom, este construita o lume ideala, plina de vegetatie, linistita si relaxanta. In cel de-al doilea dom, avem imaginea unui posibil viitor, un viitor in care omul incearca sa reconstruiasca o lume distrusa si pierduta.

« Speram ca acest proiect prezentat sub forma unor experiente in antiteza, alaturi de dezbaterile ce vor avea loc intre autoritati, reprezentati ai sistemului de sanatate, societatea civila si reprezentanti ai mediului de afaceri ce activeaza in domenii poluatoare, sa reuseasca sa puna pe ganduri atat publicul larg, care va intra in contact cu acest proiect, cat si factorii decidenti in privinta adoptarii unor masuri corective si a implementarii acestora. Speram sa genereze macar un prim pas in sensul unei mai mari responsabilizari cu privire la calitatea aerului din zonele urbane si nu numai. Principala directie de intervenite a Fundatiei Carl von Linde este domeniul sanatatii si, desi acest proiect aparent se inscrie mai degraba intre actiunile de protectie a mediului, am decis totusi sa il sustinem pentru ca sanatatea noastra are de multe ori legatura cu mediul in care traim, si ne dorim ca mai multe din eforturile noastre sa previna decat sa trateze », a declarat Anna Chitan, Presedinte Fundatia Carl von Linde.

«Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Dintre daunele pe care le putem produce si incapacitatea noastra de a le face reversibile, despre imposibilitatea de a copia si reface natura in forma ei naturala. Explicam impactul asupra pamantului, apei si in mod special asupra aerului»,  a decalarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Respira Adanc” se adreseaza in aceeasi masura si autoritatilor. In cadrul proiectului,  se vor realiza mese rotunde si consultari intre factorii de decizie din administratia centrala si locala pentru a identifica solutii care sa asigure protectia calitatii aerului. Temele vizate sunt imbunatatirea comunicarii intre autoritati, adoptarea si amendarea legislatiei actuale, identificarea masurilor administrative, comunicare publica si educatie.

“Respira adanc” este un proiect unic in Romania, un proiect care transmite un mesaj clar: “Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie sa avem grija de aerul nostru!”

 

Despre Fundatia Carl von Linde

Fundatia Carl von Linde, este o fundatie tanara, fondata in anul 2013, ce si-a propus sa sustina in principal sistemul de sanatate romanesc, prin proiecte cu rezultate sustenabile si durabile. Alaturi de autoritati, de alte organizatii non-guvernamentale si de organizatii de pacienti dezvoltam proiecte de modernizare a unitatilor spitalicesti, proiecte de eficientizare a sistemului public de santatate, realizand si punand la dispozitia autoritatilor studii comparative intre tratamentul ambulatoriu si cel prin spitalizare, proiecte de sustinere a pacientilor cu afectiuni grave sau rare etc.

Ne sunt dragi si artistii, profesorii si ecologistii din Romania, de aceea o mica parte a fondurilor noastre merg si in aceasta directie catre initiative de mica amploare, dar admirabile a acestor oameni.

Contact :

Fundatia Carl von Linde

Contact : Anna Chitan, Presedinte

Mobil : 0740115046,

Email : [email protected]

Adresa : Timisoara, str. Avram Imborane nr. 9, 300136

 

Despre Asociatia Green Revolution

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Contact:

Asociatia Green Revolution:
Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION
Mobil: 0728.051.780
Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Intrarea Valului nr.2, sect.1, Bucuresti
Email: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.