Asociatia Salvati Dunarea si Delta anunta deschiderea unui atelier de impletit stuf la Mahmudia

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a anuntat ca joi a fost deschis un atelier de impletit stuf si papura in comuna Mahmudia din judetul Tulcea, in cadrul caruia vor lucra 20 de persoane, potrivit unui comunicat transmis de organizatia de mediu.salvati Delta

La inaugurare au participat reprezentanti ai administratiei locale, ai Asociatiei locale de pescari “Fiii Deltei”, ai Comunitatii Rusilor Lipoveni din Mahmudia si ai Consiliului Judetean Tulcea.

“Atelierul din Mahmudia a fost inaugurat odata cu achizitionarea materiei prime si cu incheierea sesiunilor de pregatire pentru lucratori. Astfel, timp de doua saptamani, 20 de localnici din comuna Mahmudia au luat parte la un program de pregatire ce a inclus informatii privind tehnicile de impletire, expuneri teoretice si practice cu privire la decorarea materialelor prelucrate si metode de dezvoltarea antreprenoriala. Programul a fost sustinut de o echipa de facilitatori formata din mesterul local Axente Pavel, artistul plastic Bogdan Ene si coordonatorul local al proiectului, Ileana Ene”, se mai arata in comunicat.

Cei 20 de localnici vor lucra in cadrul atelierului, iar produsele pe care le vor realiza vor fi comercializate, organizatia locala “Fiii Deltei” fiind responsabila de buna desfasurare a activitatii. De asemenea, produsele atelierului vor fi promovate in cadrul unei expozitii permanente pe care o va gazdui un foisor ce va fi construit in luna septembrie, cu respectarea arhitecturii traditionale a zonei.

“Promovarea dezvoltarii durabile este unul dintre obiectivele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. Si am inceput sa facem efectiv acest lucru prin intermediul proiectului pe care il coordonam in comuna Mahmudia. Conservarea si dezvoltarea traditiilor si mestesugurilor locale constituie perspective reale si concrete care, fara a avea un impact negativ asupra mediului, sunt profitabile pentru localnici”, a precizat directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Costel Popa.

Actiunea face parte din proiectul “Conservarea biodiversitatii prin cultivarea ecoturismului si a traditiilor locale ca alternative pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor de pescari din Delta Dunarii”, derulat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, cofinantat din fonduri GEF (Global Environmental Fund) si realizat cu sprijinul sponsorilor E-Jobs si Fundatia Alexandrion Romania.

In cadrul aceluiasi proiect au mai fost realizate un foisor de observatie ornitologica si mai multe panouri informative care vor facilita accesul turistilor la serviciile utile.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente