Asociatia Terra Ecologica planteaza salcami peste gropile de gunoi

0
327

Asociatia de mediu Terra Ecologica, impreuna cu mai multi voluntari, a plantat 5.000 de puieti de salcam peste o groapa de gunoi din satul Darvari, judetul Ilfov.

Terenul pe care au fost plantati puietii are o suprafata de un hectar si a fost pus la dispozitie de Primaria Ciorogarla, informeaza site-ul Green Report.

Presedintele asociatiei de mediu Terra Ecologica, Simona Cretu, sustine ca poluarea din Capitala, cat si din imprejurimile acesteia poate fi redusa prin plantarea cat mai multor copaci. Pentru ca aceste actiuni sa aiba succes este necesara mobilizarea voluntarilor si a autoritatilor locale.

Demersurile facute de Terra Ecologica ar trebui sustinute, de asemenea, si de unele companii care pot cofinanta proiectele. Asociatia de mediu sustine ca si bucurestenii sunt foarte ingrijorati de lipsa spatiilor verzi si isi doresc sa participe la plantarea cat mai multor copaci.

Oamenii au raspuns bucurosi apelului Terra Ecologica si s-au mobilizat cu mic, cu mare, in ciuda vremii nefavorabile. Vicepresedintele asociatiei de mediu, Alin Cretu, sustine ca mai sunt inca 32.000 de puieti de salcam, care sunt pusi la pastrare pana la primavara.

Asociatia are nevoie de sponsori

Urmatorul loc in care se vor planta acesti puieti va fi un teren care acopera o alta groapa de gunoi din comuna Ciorogarla, in apropiere de Autostrada Bucuresti-Pitesti, informeaza aceeasi sursa.

In data de 29 noiembrie, anul acesta, Terra Ecologica a primit de la Romsilva 37.000 de puieti de salcam ce vor fi plantati pe o suprafata de 7,5 hectare. Copacii vor fi plan-tati de voluntari, iar terenul a fost pus la dispozitie de Primaria Ciorogarla.

Presedintele Simona Cretu sustine ca va putea continua aceste actiuni de impadurire doar daca va primi sprijin financiar: „Am facut toate demersurile pentru impadurirea a 7,5 hectare de terenuri degradate, fara niciun fel de finantare. Facem un apel catre sponsori sa ni se alature in acest demers de plantare a unor paduri in comuna Ciorogarla”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.