Aston Martin vrea sa doteze masinele de curse cu panouri solare

0
526
Aston Martin vrea s? doteze ma?inele de curse cu panouri solare
Aston Martin vrea sa doteze masinele de curse cu panouri solare
Aston Martin vrea sa doteze masinele de curse cu panouri solare

Aston Martin a anuntat un parteneriat cu Hanergy Global Solar Power & Applications Group din care reiese faptul ca se vor instala o serie de panouri solare pe acoperisul automobilului Vantage GTE, pe care il vom vedea in actiune in cadrul Campionatului World Endurance.

Producatorul britanic de automobile, Aston Martin, are o istorie destul de vasta pe segmentul de curse auto, iar modelele deja existente se pot lupta cot la cot cu orice supercar.

Aceste panouri solare nu vor fi folosite pentru a propulsa masina sau a ii oferi un plus de performanta si viteza, si nici pentru a alimenta sistemul de asistenta hibrida. Panourile vor fi folosite doar pentru a mentine masina la o temperatura suportabila, alimentand sistemul de aer conditionat al acesteia.

Este cunoscut faptul ca aerul conditional are un efect asupra performantei motorului atunci cand este pornit, acest efect fiind si mai pronuntat in cazul unei zile intregi de functionare, sub un soare puternic. Folosirea panourilor solare pentru a alimenta aerul conditionat este o idee interesanta cu care Aston Martin doreste sa ofere conditii mai bune pentru soferul masinii fara a afecta performantele acesteia.

Echipa spera sa instaleze acest sistem pe Vantage GT3 V12 si pe Vantage GT4 V8, cele doua masini pe care Aston Martin le ofera echipei ce va concura in cadrul acestei competitii. Ar fi interesanta o astfel de perspectiva si pentru masinile consumatorilor de rand, masina avand astfel posibilitatea sa fie racita si cu motorul oprit, lucru foarte util mai ales intr-o zi de vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.