Atentie la fructele de mare: pot ucide

0
505

Promovate ca delicatese benefice pentru organism, fructele de mare sau pestii pot fi otravitoare.
fructe de mare
Ca urmare a dezastrului ecologic produs in Golful Mexic, din cauza deversarilor de petrol de la una dintre sondele companiei Brirish Petroleum (BP), pescuitul a fost interzis in numeroase zone. Pe masura ce apa a fost curatata de petrol, interdictiile privind pescuitul a fost ridicata etapizat.

Autoritatile si companiile private au inceput sa testeze mult mai atent produsele marine recoltate din zonele afectate de poluarea cu petrol si care ajung pe mesele consumatorilor. Aceasta, deoarece petrolul contine substante care pot provoca maladii incurabile, cum este cancerul.

Rezultale testelor i-au surprins pe unii: pestii au reusit cel mai repede sa scape de urmele de petrol din organism, in vreme ce scoicile si crabii sunt ci mai lenesi la acest capitol, potrivit cercetatorului George Crozier, care conduce laboratorul marin Dauphin Island Sea Lab din Alabama, stat afectat de mareea neagra.

Insa, rezultatele testelor arata si ca poluarea generata de oameni zi de zi lasa urme adanci in mancarea pe care populatia lumii o consuma zilnic. Astfel, fructele de mare sau pestii prinsi in zona Golfului Mexic contineau substante care se regasesc si in carnea fripta pe gratar sau in gazele de esapament. Aceleasi substante au fost depitate in organismul unor pesti pescuiti in alte zone ale lumii.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.