Aurul verde al muntilor Apuseni – sursa de capatuiala a organelor silvice si a unor politisti

De 17 ani incoace asistam neputinciosi la jaful padurilor din Tara Motilor care s-a desfasurat fara nici un sentiment de mila fata de natura care ne inconjoara. Sub ochii conducerii ocoalelor silvice, padurarii, respectiv brigadierii silvici au facut averi fabuloase cu afaceri ilegale in comertul cu lemne.

Suntem cu totii de acord ca zona noastra, a Tarii Motilor, nu este o zona eminamente agrara de unde sa se poata trai dupa roadele pamantului, doar cresterea animalelor este o posibilitate de a mai atenua efectele nefaste ale acestei tranzitii care parca nu mai are un sfarsit. In aceasta situatie exista o prevedere a Carnetului de mot prin care se acorda o cantitate de material lemnos pentru a se mai realiza un castig pentru unii care sunt mai nevoiasi, sa o duca si ei mai usor cu ceva. Daca te duci pe toti muntii din Apuseni, cum am fost eu, vei constata cu consternare jaful facut pe acesti munti, vazand miile de hectare defrisate in totalitate de lotrii padurilor. Padurarii si brigadierii silvici pot fi comparati, alegoric vorbind, cu lupii care pazesc oile si pana la urma ei vor sa para cinstiti, legali si vajnici aparatori ai padurilor, deci pot fi comparati cu “Lupul moralist” din fabula lui Grigore Alexandrescu. Cei ce fura padurea o fura cu bunastiinta padurarilor, a brigadierilor silvici, care la randul lor contribuie la bunastarea sefilor lor ierarhici, mergand pana la sefii de ocoale silvice, toti acestia construindu-si vile puternice, chiar pensiuni la Arieseni sau in alte locuri.

Citeste articolul Aurul verde al muntilor Apuseni – sursa de capatuiala a organelor silvice si a unor politisti integral in Ziarul Unirea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente