Australia vrea sa scape de camile

Specialistii in agricultura si mediu din Australia incearca sa convinga populatia sa consume carne de camila, chiar daca animalul este unul dintre simbolului statului de la Antipozi.
camile
„Suntem ingrijorati ca, in contextul aridizarii, camilele ar putea periclita si asa limitatele resurse de apa”, crede Glenn Edwards, unul dintre autorii studiului care propune reducerea cu 400.000 de exemplare a populatiei de camile.

Este doar una dintre griji. Din cauza camilelor, numeroase comunitati de aborigeni au fost nevoite sa se mute. Mai mult, camilele sunt animale care elimina cantitati insemnate de gaze cu efect de sera. Specialistii estimeaza sa peste un milion de camile traiesc in Australia.

Campanii fara succes

Primele camile au fost aduse in Australia din Insulele Canare, in 1840. Sase decenii mai tarziu, Australia avea peste 6.000 de camile lucratoare. La mijlocul secolului XX, aparitia mijloacelor de transport motorizate au determinat proprietarii de camile sa abandoneze animalele, care s-au inmultit rapid in salbaticie.

In trecut, autoritatile au organizat campanii pentru stimularea consumului de carne de cangur, emu si crocodil. Aceste incercari au avut insa destul de putin succes.

„Seamana putin cu carnea de vita si este o hrana foarte sanatoasa”, a spus Murray McGregor, un afacerist in sectorul agricol.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *