Obama salveaza planeta cu locurile de munca “verzi”

Presedintele ales a numit un laureat al premiului Nobel pentru functia de secretar pe probleme de energie. Mai mult, Barack Obama intentioneaza sa creeze milioane de locuri de munca “verzi”, majoritatea pentru asigurarea eficientei energetice a institutiilor publice.
obama
“Cresterea economica si eforturile ecologice nu sunt doua tinte care se exclud”, a explicat Obama atunci cand l-a nominalizat pe Steven Chu drept propunerea sa pentru postul de secretar in domeniul Energiei. Chu, in varsta de 60 de ani, a primit Premiul Nobel pentru Fizica in 1997.

Obama a anuntat ca asigurarea eficientei energetice a institutiilor, cladirilor si spatiilor publice ar fi un element care ar contribui decisiv atat la efortul ecologist, cat si la cresterea economica a Statelor Unite.

Aprecieri de la Al Gore

Presedintele ales, sustinut de Chu, crede ca fondurile bugetare necesare pentru a asigura salariile milioanelor de noi angajati nu depasesc banii cheltuiti degeaba pentru energie.

“Anul viitor este cea mai potrivita oportunitatea pentru ca lumea sa se coalizeze pentru limitarea efectelor incalzirii globale”, a spus fostul vice-presedinte american Al Gore, omul care a contribuit decisiv la realizarea documentarului de Oscar “An Inconvenient Truth”.

Adevarul deranjant era tocmai schimbarea climatica. Pentru contributia sa in domeniul ecologiei, Al Gore a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente