Automatele din parcarile baimarene, alimentate cu energie solara

Automatele din parcarile baimarene, alimentate cu energie solara
In vreme de criza, energia verde incepe sa fie din ce in ce mai des folosita chiar si de catre autoritatile locale, pentru a reduce la maximum cheltuielile. Un exemplu in acest sens sunt parcometrele din Baia Mare care isi iau energia necesara functionarii direct de la soare. Echipate fiecare cu mici panouri solare, aparatele nu mai au nevoie astfel sa fie racordate la reteaua de energie electrica, singura cheltuiala fiind aceea cu achizitionarea lor.

21 de parcometre alimentate cu energie solara functioneaza cu succes de ceva vreme in Baia Mare. Alte 11 au fost montate de curand, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa se faca receptia tehnica si automatele sa fie date in folosinta. Atat ratiunile economice, cat si faptul ca racordarea la reteaua de energie electrica ar fi necesitat demersuri suplimentare au facut ca autoritatile baimarene sa ia decizia achizitionarii unor astfel de aparate ecologice.

„Toate parcomentrele din Baia Mare sunt echipate cu celule fotovoltaice pentru a evita bransamente speciale sau alte complicatii. Toate orasele care au avut parcometre racordate la reteaua de energie electrica au avut probleme”, a declarat Terciziu Muresan, seful Serviciului Parcari din cadrul Serviciului Public Ambient Urban Baia Mare.

Parcometrele alimentate cu ajutorul panourilor fotovoltaice au functionat pana acum fara probleme, deoarece acumulatorul cu care sunt dotate inmagazineaza energie pe toata durata zilei, iar consumul nu este foarte mare. Fiabilitatea lor a determinat autoritatile sa achizitioneze altele noi care au fost deja montate in oras.

„Avem 11 aparate care nu sunt inca puse in folosinta, luni urmand sa fie date in folosinta, atunci cand vine furnizorul din Oradea. Avem inca 21 de aparate instalate anterior”, a mai spus Terciziu Muresan.

Costul unui parcometru este de 1.100 lei, iar noile aparate au fost amplasate pe strazile Mihai Eminescu, 1 Mai, Piata Pacii, George Cosbuc si pe bulevardele Unirii, Bucuresti si Traian.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente