Automobilul cu celule de hidrogen coalizeaza producatorii si guvernul

Autoturismele pe hidrogen

Guvernul britanic, care finanteaza New Automotive Innovation Growth Team (NAIGT), recomandaAutomobilul cu celule de hidrogen crearea unui parteneriat intre industria auto si Consiliul pentru automobile al guvernului britanic.

Parteneriatul ar trebui pus in practica pentru a ajuta la introducerea autovehiculelor cu emisie scazuta de carbon, prin realizarea unei baze de finantare si prin introducerea unor stimulente financiare.
Tinta Uniunii Europene pentru reducerea emisiilor de carbon din industria autovehiculelor, include penalitati pentru emisiile ridicate si „super-credite” pentru automobilele cu emisii scazute de carbon, lucru ce va incuraja introducerea de masini prevazute cu celule de combustibil.

In SUA, presedintelui Obama i s-au alaturat zece dintre cei mai mari producatori auto, in momentul in care acesta a anuntat un acord istoric in vederea eliberarii Americii de dependenta sa fata de petrol. De asemenea, el a anuntat acordarea de stimulente financiare pentru crearea de tehnologii care vor furniza mijloace mai inteligente de a propulsa automobilele.

Un nou concept de productie a fost realizat de Riversimple, in Londra. Acesta are la baza producerea pe o scara redusa a autovehiculelor, dat fiind declinul industriei de profil.
Energia necesara pentru un automobil cu doua locuri al Riversimple este de doar 20% din cel al unuia conventional, astfel incat acesta este prevazut cu celule de combustibil de 6kW, prin comparatie cu cei 100kW cat sunt necesari, in medie, autovehiculelor cu patru locuri. Riversimple foloseste caroserii din fibra de carbon usoara, estimandu-se ca celulele de combustibil vor furniza energia medie cu ajutorul unor condensatoare, care vor putea asigura o crestere pe termen scurt a energiei, necesara accelerarii.

Riversimple isi va imparti sarcinile cu alte companii de profil din lume, in vederea accelerarii introducerii celulelor de combustibil pentru autovehicule. Vehiculele sale sunt proiectate sa dureze 20 de ani si sa fie complet reciclabile.
Mici serii de autovehicule vor fi scoase pe piata in 2010, fiind posibil ca in trei ani, acestea sa fie produse la intreaga capacitate. Compania americana BOC va construi statii de realimentare cu hidrogen pe tot cuprinsul Marii Britanii.

Sursa: 4ecotips.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *