Descoperire: Stramosul focii gasit in Arcticul canadian

stramos-al-focii.jpgO echipa de oameni de stiinta americano-canadieni au descoperit fosila unui fel de „foca cu 4 picioare”- o descoperire care ar putea explica cum si unde a evoluat foca.

Fosila, descoperita in Arcticul canadian, a fost prezentata ca veriga ce lipsea din evolutia anumitor mamifere terestre in carnivore marine. Este vorba despre un schelet de 110 cm de la bot la coada, vechi de 20-24 de milioane de ani. „Este cea mai veche fosila de piniped- specie ce cuprinde foca, otaria si morsa”, au explicat oamenii de stiinta.

„Stiam ca pinipedele se trag dintr-un vechi animal terestru, dar nu stiam cum a avut loc tranzitia de la animal terestru la animal marin”, a afirmat Natalia Rybczynski, paleontolog la Muzeul canadian al naturii si coordonator al echipei stiintifice.

Ea a mai afirmat ca aceasta descoperire vine in intampinarea teoriei conform careia focile erau originare din coasta de nord-vest a Americii de Nord.

Aceasta foca cu labele palmate a fost botezata Puijila. Studiul releva faptul ca „prezenta picioarelor alungite, probabil palmate, cu labe robuste inainte si cu o coada care nu avea nicio functie sugereaza ca Puijila inota cu ajutorul celor 4 picioare.”Cercetatorii trebuie sa plaseze acum animalul in arborele genealogic al pinipedelor.

Sursa: www.developpementdurable.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *