Autoritati in flagrant

Deponeul ecologic de la Ghizela nu va fi finalizat pana la sfarsitul anului. Prin urmare, nici “bomba ecologica” de la Parta nu va fi inchisa la termenul stabilit, respectiv 30 decembrie 2007. Astfel, Timisul risca, cel mai probabil, amenzi consistente pentru fiecare zi de functionare a gropii de gunoi de la Parta. Marius Popovici (foto), vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, a precizat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in prezent se asteapta avizul de mediu pentru a incepe studiul de fezabilitate pentru deponeul de la Ghizela. Problemele se tin insa lant in privinta deponeului.

Locatia a fost mutata de “n” ori pana s-a ajuns la Ghizela, proiectul a pierdut o finantare printr-un grant ISPA, iar acum au aparut alte probleme, dupa cum sustine Marius Popovici: “In cadrul proiectului sunt incluse cinci statii sortare a deseurilor. Acestea nu pot intra nici macar in proces de avizare, intrucat, pentru amplasamentele puse la dispozitie de autoritatile locale exista diverse litigii, nefiind clarificata situatia proprietatii. Singura solutie pe care o avem este sa cerem acordul Ministerului Mediului, pentru ca depozitarea deseurilor sa se faca intr-o prima faza la Ghizela, pana la finalizarea problemelor legate de statiile de sortare”. Intre timp, la Sag – Parta, starea mediului se agraveaza pe zi ce trece, din cauza gropii de gunoi.

“Continuarea functionarii gropii de gunoi de la Parta va reprezenta un dezastru ecologic. Nu stiu unde o sa mai puna gunoi. Era vorba ca se fac statii de transfer. Cel putin, sa nu mai aduca betoane”, a precizat Venus Oprea, primarul din Sag. Groapa de la Parta si-a lasat amprenta in special asupra apei din foraje, care nu mai este potabila.

“Apele pluviale se duc si inspre oras. Nu e vorba numai de Sag. Noi am cumparat niste aparate de filtrat la scoala si la gradinita, dar copiii, cand pleaca de la scoala, ce fac? Beau la scoala sau la gradinita apa filtrata, care nu le pune in pericol sanatatea, dupa care se duc acasa si beau apa nefiltrata, nesanatoasa”, a concluzionat primarul din Sag. O problema, zicem si noi, care trebuie urgent rezolvata.

Sursa: 24DeOre Cotidianul de Vest

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente