Mai, sa fie, avem 15 m.p. de spatiu verde pe cap de botosanean

Orasele tind sa devina adevarate intinderi de beton. Din ce in ce mai mult in locul spatiilor verzi apar cladiri moderne si diverse constructii. Iar spatiul verde care ramane devine din ce in ce mai restrans, in conditiile in care suprafata verde alocata fiecarui locuitor trebuie sa creasca la 20 metri patrati pana in 2010, iar treptat, pana in 2013, la 26 metri patrati.

“Sunt o serie de obligatii pe care autoritatile locale trebuie sa le indeplineasca. Ele trebuie sa studieze posibilitatea extinderii suprafetelor de teren cu destinatia spatii verzi. Prin modificarea legii mediului vor fi interzise constructiile pe spatiile verzi”, a precizat Narcisa Dumitriu, purtator de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.

Din punctul de vedere al reprezentantilor APM, in municipiul Botosani nu exista suficient spatiu verde pe cap de locuitor. Din acest motiv autoritatile trebuie sa faca eforturi pentru a proteja spatiul verde existent si sa caute solutii pentru a-l extinde. Se pare ca in municipiul Botosani suprafata de spatiu verde este 230 hectare, respectiv 15 metri patrati pe cap de locuitor. Dupa cum a precizat Narcisa Dumitriu, la nivelul Uniunii Europene norma de spatiu verde pe cap de locuitor este de minim 26 metri patrati, iar recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii sugereaza un minim de 50n metri pe cap de locuitor.

Sursa: Jurnalul de Botosani

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente