Impaduriri reduse pe suprafetele private

0
349

Proprietarii de terenuri cu vegetatie forestiera nu se implica in impadurirea suprafetelor detinute, este concluzia inspectorilor silvici care deruleaza in aceasta perioada controlul anual al impaduririlor.

„La particulari se impadureste foarte putin. Nu da un om 5.000 – 6.000 de lei/ha, cit costa impadurirea, intretinerea si paza timp de cinci ani. Posibilitatile financiare sint reduse. Daca anul trecut s-au impadurit vreo 30 de hectare, anul asta nici macar cinci hectare nu sint. De distrus le-au distrus foarte usor, fie prin neimplicarea in paza padurilor, fie prin furturi masive de lemn. Pe Valea Trotusului, intentia proprietarilor e clara – aceea de a fura si de a valorifica lemnul”, spune Mihai Florescu, inspectorul sef al Inspectoratului Silvic si de Vinatoare.

Pentru nepaza padurilor sau lipsa incheierii unui contract de paza si administrare cu un ocol silvic, oamenii risca amenzi care pot ajunge pina la 5.000 de lei. Nici prin astfel de masuri insa, autoritatile nu reusesc sa-i determine pe oameni sa aiba grija de paduri. Amenzile sint, aproape in toate cazurile, contestate, iar instanta le transforma in avertismente pe motiv ca cei sanctionati nu au posibilitati financiare.

Sursa: Ziarul de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.