Autoritatile din zona Buzaielor au pus in functiune o statie de sortare pentru deseuri reciclabile

0
317

Autoritatile locale din zona Buzaielor au pus in functiune o statie de sortare pentru deseuri reciclabile, care va deservi aproximativ 25.000 de locuitori, in cadrul unui proiect Phare de colectare si gestionare a deseurilor, transmite corespondentul NewsIn.
statie sortare deseuri
Proiectul cuprinde o platforma cu hale, statia de sortare a deseurilor reciclabile, doua autocompactoare si o autospeciala pentru transport, precum si 144 de containere pentru deseurile care vor fi amplasate la insulele de selectare si aproape 4.000 de containere mai mici care se dau populatiei odata cu incheierea contractelor.

Liderul de proiect a fost orasul Intorsura Buzaului, in parteneriat cu comunele Barcani, Sita Buzaului si Vama Buzaului, ultima din judetul Brasov, a precizat responsabilul de proiect, Margarit Dinu. Pentru realizarea proiectului a fost necesara infiintarea unei asociatii intre cei patru parteneri, care, la randul ei, a infiintat o firma de salubritate, „Salubritate IBSV”, ce va incheia contractele cu populatia.

Valoarea totala a proiectului este de 810.000 euro, din care 75% reprezinta finantare Phare, 15% din partea Guvernului si 10% contributie locala. Gunoiul menajer va fi transportat si depozitat la rampa de la Sfantu-Gheorghe, iar deseurile reciclabile vor fi duse la Miercurea Ciuc.

Rampa de colectare a deseurilor amplasata la Intorsura Buzaului se va inchide incepand cu data de 16 iunie, potrivit cerintelor europene.

Primele demersuri pentru infiintarea acestui proiect au inceput in luna noiembrie 2005.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.