Recolamp: Becurile economice nu sunt biodegradabile si trebuie reciclate in mod controlat

Becurile economice nu sunt biodegradabile si trebuie reciclate in mod controlat, printr-un proces complex, astfel incat mediul inconjurator sa fie protejat, iar materialele utile sa se intoarca in circuitul economic, a anuntat, luni, organizatia Recolamp.
becuri economice
„Becurile economice arse sau defecte trebuie depozitate in locuri special amenajate si nu aruncate la gunoi. Substantele atat de necesare la producerea luminii de calitate nu sunt substante care se gasesc in stare libera in natura si, de aceea, ele trebuie administrate corespunzator”, se mai arata in comunicat.

Conform cerintelor Uniunii Europene, becurile cu filament vor fi inlocuite treptat, incepand cu luna septembrie cu becuri economice. Regulamentul emis de Comisia Europeana are ca scop reducerea consumului de electricitate, ducand implicit la scaderea emisiilor de CO2, in conditiile in care UE a stabilit ca obiectiv reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020. Ca urmare, becurile cu filament vor fi eliminate din productie si comercializare in intervalul septembrie 2009 – septembrie 2012.

Becurile energo-economice sau becurile economice consuma de cinci ori mai putin decat becurile cu incandescenta, oferind aceeasi lumina, si au o durata de viata de patru pana la sase ori mai mare.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *