Autorizatii prelungite pentru groapa de gunoi a Romanului

0
354
Autoriza?ii prelungite pentru groapa de gunoi a Romanului
Autorizaţii prelungite pentru groapa de gunoi a Romanului
Autorizatii prelungite pentru groapa de gunoi a Romanului
Autorizatii prelungite pentru groapa de gunoi a Romanului

Municipalitatea romascana a finalizat lucrarile de amenajare a depozitului temporar de deseuri necesar in vederea inchiderii gropii de gunoi a municipiului. Acest depozit va functiona pe perioada urmatorilor trei ani, langa actuala groapa de gunoi care trebuia sa isi inceteze activitatea din aceasta vara.

„Am obtinut autorizatia de mediu valabila trei ani pentru tot ceea ce inseamna gestionarea deseurilor si actiuni conexe pe mediu. Suntem singura primarie din Moldova care am obtinut o astfel de autorizatie pe un termen atat de lung si o paleta atat de larga de activitati”, a spus primarul Laurentiu Dan Leoreanu.

Prin proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Neamt” Consiliul Judetean a primit o finantare de 30 de milioane de euro pentru extinderea colectarii deseurilor reziduale in mediul urban si rural, extinderea colectarii separate a deseurilor reciclabile, implementarea compostarii individuale la jumatate din gospodariile situate in mediul rural, inchiderea depozitelor municipale neconforme de gunoi din Roman, Targu Neamt si Bicaz. Totodata ar urma sa fie construite trei statii de transfer, dintre care una la Cordun, localitate in care se va construi si o statie de sortare a deseurilor. Statia de aici va fi cea mai mare din judet – 25.328 de metri patrati si va avea o capacitate de 16.000 de tone pe an (sortare), respectiv 45.000 de tone de deseuri pe an (transfer). Investitia se va realiza intr-o zona situata la un kilometru de muncipiul Roman, pe un teren ce a apartinut fostei statiuni de cercetari agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.