Avantajele folosirii unei lazi cu compost basic

Este mai putin scumpa decat cunosc eu (aprox.35 euro)

Dupa un an si jumatate de utilizare iti poti rascumpara prin folosirea acesteia, una identica. Ea se monteaza si se demonteaza foarte usor prin imbucare (insurubare) si ramane totusi foarte stabila. Lata si inalta de aproximativ un metru, permite usor manevrarea deseurilor. Eu o gasesc foarte draguta si solida.

Dezavantajele acestei (lazi) bene cu compost:

Fara capac si cu o distanta de aproximativ 3 cm intre scanduri, aceasta lada cu compost va avea tendinta ca deseurile sa se usuce foarte repede, in special in unghiuri.

Nici o trapa nu permite recuperarea compostului de la baza.Daca nu esti atent sa misti suficient compostul in curs de formare, atunci compostul matur, (copt) va ramane la baza lazii voastre si veti fi obligati s-o demontati in intregime(10 minute maxim)

Spre deosebire de anumite lazi cu compost care dispun de o baza usor ridicata si inaltata, aceasta lada pastreaza vegetalele voastre in contact direct cu pamantul.Ca un remediu al acestui punct slab, este suficient sa asezati cateva ramuri la baza, inainte de a incepe s-o umpleti.

Rezumat:Foarte simplu, este suficienta un pic de atentie si ingeniozitate pentru a compensa cele cateva puncte slabe ale acestei lazi cu compost.

Sursa: Jardin ECO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *