Delhaize -Crutoane cu grasimi

0
280

CE BEM, CE MINCAM – Produsul are profil nutri’ional dezechilibrat
Cantitatea de grasimi din aceste crutoane este atit de mare, incit consumind 100 de grame ne asiguram necesarul caloric pentru un sfert de zi.

Crutoanele cu gust de usturoi Delhaize au in compozitie: „faina de griu, grasimi vegetale, drojdie, lactoza, zahar, extract de malt, patrunjel, arome proteice lactice, colorant: extract de taget”. 100 de grame de produs aduc 557 kcal/2.320 Kj, 7,0 g proteine, 51,4 g glucide, 35,9 g lipide, 2,0 g fibre, 0,9 g sodiu.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca produsul de panificatie analizat are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide. Acestea sint atit cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zahar), cit si cu absorbtie lenta (amidon din faina de griu), periculos pentru pancreasul endocrin. De asemenea, crutoanele au un continut foarte ridicat de lipide (35,9 grame/100 de grame produs), ceea ce determina o densitate energetica extrem de ridicata a produsului, 557 kcal/100 de grame.

CONCLUZII. Specialistul nostru apreciaza ca produsul poate fi consumat cu moderatie de persoanele sanatoase, active in contextul unei diete variate si echilibrate. Din cauza continutului foarte ridicat de grasimi, acesta nu este indicat supraponderalilor si obezilor, celor cu dislipidemie, persoanelor care sufera de maladii cardiovasculare si hepato-renale. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten). Bolnavii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Persoanele care au intoleranta la lactoza vor testa in prealabil o cantitate mica de produs pentru a vedea care este reactia organismului lor la acest produs.

Precizari
Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021-318.20.43 sau scriindu-ne pe [email protected] Daca sinteti interesati de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi „analizata” de specialistul nostru. Profesorului doctor Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta, insa fara a i-l prezenta.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.