Tarie fara chimicale

Dupa vinul din strugurii ecologici, berea si alcoolul fara chimicale sint pe val in Europa si Statele Unite.

Ce sint bauturile bio? Acelea care au cel putin 95% din ingrediente provenite din agricultura ecologica, ne-mo-di-ficate genetic si „scutite” de apli-carea insecticidelor, erbicidelor, fungicidelor si fertilizantilor chi-mici toxici. Bauturile bio nu sint „drese” cu coloranti sau conservanti ar-tificiali. Atentie insa! Consumate in exces, berea si votca eco da-u-nea-za la fel de grav sanatatii ca si su-ratele lor conventionale.

SUCCES. In Germania sau Marea Britanie berea ecologica face parte din dieta cotidiana. Poate fi cumparata atit din baruri, cit si de la supermarket. Majoritatea pro-duc-tiei de bere organica provine din fabrici mici. Si in America gu-le-rata fara chimicale incepe sa devina o afacere importanta. Vin-zarile cresc cu 30%-40% anual. O evolutie spectaculoasa care i-a de-ter-minat chiar si pe marii pro-du-catori de bere conventionala Anheuser-Busch, Miller si New Bel-gium sa scoata pe piata sortimente de bere eco. Mai mult, ameri-ca-nii organizeaza si un festival anual dedicat berii bio – North American Organic Brewers Festival.

Pe linga bere, in ultimul timp si votca bio si-a facut intrarea pe piata de peste Ocean. Si nu oricum, ci in barurile si restaurantele a trei lanturi hoteliere de renume: Marriott, Ritz-Carlton si Kimpton.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *