Avem prea mult gunoi, il ducem in spatiu si tragem in el cu lasere

Avem prea mult gunoi, il ducem in spatiu si tragem in el cu lasere
Avem prea mult gunoi, il ducem in spatiu si tragem in el cu lasere

E adevarat, avem prea mult gunoi, si aici ma refer la deseurile pe care cei 7 miliarde de oameni le produc in fiecare zi. Asadar, cum scapam de el?

Ei bine solutia unora ar fi sa il ducem in spatiu si sa tragem cu lasere in el pana se dezintegreaza. Bucatile care raman se vor dezintegra automat cand intra in atmosfera. Aceasta nu este ideea principala de la care a plecat compania Electro Optic Systems din Australia insa e probabil una din solutiile mai viabile de a scapa de deseurile care nu se dezintegreaza in mod natural nici intr-o mie de ani. Ei s-au gandit in primul rand la pericolul pe care il reprezinta ramasitele satelitilor vechi si dezafectati care sunt inca in orbita pamantului. Se estimeaza ca exista aproximativ 20.000 de astfel de obiecte in spatiu, oricare dintre ele putand lovi satelitii actuali sau statia spatiala.

Aici intra in discutie laserele care vor fi amplasate la sol si care vor monitoriza cele mai periculoase obiecte pe care apoi le vor distruge. Ok, ideea nu e rea, insa trebuie avute in vedere orice fel de avion care trece la momentul respectiv prin zona in care sunt amplasate laserele, si apoi si puterea necesara pentru ca acestea sa ajunga tocmai in spatiu, si acolo sa isi pastreze concentrarea pentru a putea distruge un obiect, fie el si de marimea unei mingi de fotbal. Prabil specialistilor le-a venit ideea dupa ce ai vazut cu sufletul la gura filmul Gravity. Cert este ca aceasta idee apare din ce in ce mai des in discutie, la fel ca si cea cu transportul deseurilor in spatiu unde sa fie distruse.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente