Aveti doua saptamani la dispozitie pentru a admira narcisele salbatice din Muntii Rodnei

Aveti doua saptamani la dispozitie pentru a admira narcisele salbatice din Muntii Rodnei
Aveti doua saptamani la dispozitie pentru a admira narcisele salbatice din Muntii Rodnei

Amatorii de turism montan au in perioada urmatoare un motiv in plus sa se bucure de peisajele pe care le ofera Parcul National Munctii Rodnei. Deoarece temperaturile au fost destul de ridicate, au inceput sa infloreasca narcisele salbatice din Poiana Narciselor, aflata la 1.600 de metri in Masivul Saca. Aceste flori ocrotite prin lege pot fi admirate doua saptamani de acum inainte.

”Au inceput sa infloreasca narcisele salbatice. Incepand de acum, timp de aproximativ doua saptamani se pot face vizite in teren pentru a le admira”, a precizat directorul Parcului National Muntii Rodnei, Doina Jauca.

Poiana Narciselor se afla pe versantul estic al Muntelui Saca din Parcul National Muntii Rodnei, fiind arie protejata de interes national. poiana_cu_narcisePoiana Narciselor din Muntii Rodnei, care se intinde pe o suprafata de cinci hectare, este situata la 1.600 de metri altitudine. Narcisele, plante ocrotite prin lege, pot fi admirate doar doua saptamani pe an.

Parcul National Muntii Rodnei este considerat cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali. El are o suprafata de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979. Importanta acestei arii protejate se datoreaza atat geologiei si geomorfologiei muntilor, cat si prezentei a numeroase specii de fauna si flora, endemite si relicte glaciare.

Pe varful Saca se poate ajunge plecand de la Valea Vinului, localitate situata la 8 km de Rodna Veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *