Aviz pentru cultivarea unor produse modificate genetic

0
916

S-a dat avizul pentru cultivarea unor tipuri de cartof si porumb modificate genetic. Specialistii Comisiei Europene sustin ca nu reprezinta niciun risc pentru sanatatea populatiei, noteaza The Guardian.cartof gigant

Criticii sunt de parere ca aceasta decizie de cultivare a unor produse modificate genetic pune pe primul loc profitul in dauna oamenilor.

Comisia Europeana a autorizat cultivarea in statele UE a unei culturi de cartof modificat genetic de la producatorul german BASF. Reprezentantii Comisiei sustin ca au fost luate masuri stiintifice si de siguranta in cazul avizarii culturilor respective. Deocamdata, avizul priveste doar utilizarea industriala.

Directorul de politici pe OMG-uri de la Greenpeace, Marco Contiero, a declarat ca, prin aceasta decizie, UE a deschis calea de intrare pe piata a organismelor modificate genetic.

Cartoful modificat genetic Amflora contine o gena marker cu rezistenta la o serie de antibiotice. El a fost creat de compania de chimicale BASF din Germania pentru a produce mai mult amidon sub forma de amilopectina, ce poate fi procesata industrial pentru fabricarea textilelor, hartiei si betonului.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.