Avocatii de la Wolf Theiss, implicati in negocierile celui mai mare parc solar din Romania

0
416
Strategia de mediu a Moldovei. Cine o va pune în practic??
Niţă: Strategia energetică României va fi direcţionată spre piata, nu spre producţie
Avocatii de la Wolf Theiss, implicati in negocierile celui mai mare parc solar din Romania

Casa de avocatura Wolf Theiss a asistat Gehrlicher Solar in procesul de negociere a contractelor de inginerie, constructie, operare si intretinere pentru dezvoltarea celui mai mare parc solar din Romania, cu o capacitate de 8,75 MW. Energia produsa de Centrala Fotovoltaica Isaccea va asigura consumul pentru 4.000 de gospodarii.

Parcul solar acopera o arie de 14 hectare iar primii 800 KW ai proiectului au fost deja atinsi la mijlocul lunii octombrie. Proiectul a inceput sa produca electricitate la 21 noiembrie 2012.

Parcul solar este pus in functiune de firma RaRa Parc, din Brasov, care este detinuta de Emil Morariu (40% din partile sociale), Doru Alin Plopeanu (30%) si Razvan-Constantin Neamtu (30%). Ra Ra Parc SRL au fost reprezentati in tranzactie de firma de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Cele doua entitati au aceeasi reprezentanti legali si in cadrul unui alt proiect fotovoltaic solar pe acoperis, avand o capacitate de 536 kWp, pe care il dezvolta impreuna in Romania.

In Romania sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere cumulata de circa 13 MW, iar pentru anul viitor sunt promise alte unitati, de aproape 100 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.