Baia Mare: Doua microhidrocentrale au fost inaugurate pe raul Valea Neagra din Firiza

Baia Mare: Doua microhidrocentrale au fost inaugurate pe raul Valea Neagra din Firiza

Vizita ministrului Mediului, Laszlo Borbely, in municipiul Baia Mare s-a incheiat cu inaugurarea a doua microhidrocentrale, amplasate pe raul Valea Neagra din cartierul baimarean Firiza. Investitia s-a derulat intr-un timp record, de un an si doua luni, si a costat 10 milioane de euro.

Dupa intalnirea cu primarii si semnarea contractelor de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa, ministrul mediului a participat la inaugurarea celor doua microhidrocentrale de pe raul Valea Neagra din Firiza. “Vreau sa felicit pe cei care in acesti ani de recesiune si-au luat inima in dinti si curajul de a porni o asemenea investitie si ca ministru al Mediului trebuie sa spun ca ne intereseaza foarte mult ce va fi peste cinci ani, peste zece ani cu pretul energiei, cu facturile pentru ca oamenii sunt interesati de ce se intampla cu viata lor, cu aceste posibilitati noi”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului a mai aratat ca energia produsa de aceste microhidrocentrale este cea mai ieftina energie iar Romania are o capacitate importanta in ceea ce priveste implementarea acestor tipuri de microhidrocentrale. In prezenta Preasfintitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, a ministrului Borbely, a oficialilor prezenti, autoritati judetene si locale, sefi de institutii si reprezentanti mass-media, pe Valea Neagra au fost inaugurate cele doua microhidrocentrale de 2,5 megawati pe ora, ce functioneaza aici de ceva vreme. Turbinele si instalatia in sine sunt supravegheate de patru oameni. Investigatia a insemnat circa 9 milioane de euro, o parte venind din fondul de mediu. Profitul estimat intr-un an reprezinta aproape 1,5 milioane de euro. Mircea Coza este cel care a avut incredere in puterea apei de munte si a investit. Iata ca Maramuresul are resurse uriase si in acest domeniu, putand sa aduca circa 100 megawati pe ora numai din microhidrocentrale. Pentru toate acestea, Mircea Coza a fost apreciat de oficialii prezenti, primind asigurari de sustinere si sprijin in aceasta realizare extrem de importanta pentru judetul nostru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente